Anslagstavla

Kort info om vad som pågår i vår förening;

240517

På grund av vattenläcka har vi stängt av sommarvattnet under helgen.

240423

Sopa ur era p-platser etc. eftersom grovsopning kommer att ske inom kort.

240328

Inom kort kommer informationsblad ang.dörrbytet,  planen är att arbetet påbörjas vecka 17 och avslutas vecka 27. Bild på dörren kommer förhoppningsvis med info.bladet.

Datum för årsstämma är inte spikad ännu.

240205

Information om hur och när du som medlem ska lämna in motioner inför årsstämman 2024 finns tillgänglig här

240122
Förhoppningsvis kan vi visa dörrar inom kort, vi inväntar ett besked innan det slutgiltiga beslutet är taget på dörrbyten i vår förening. Om allt klaffar så kommer inmätning påbörjas inom ett par veckor och själva dörrbytet påbörjas i mars och vara klart innan semesterperioden. Vi kommer att lämna bild på dörrar i era brevlådor så fort vi fått besked! 

231120
Styrelsen inventerar nu intresset i att vara med i planeringsgrupp för renovering av kvarterslokal. I samma utskick efterfrågas behov/intresse för laddbox för el/hybridbil. Se utskick i brevlådan samt här på hemsidan inom kort.
Dörrbyten, planeras påbörjas i vår förening i början av 2024. Bild på dörrar och vilka lås det blir kommer att visas,  troligtvis i december.

231105
Vill du elda i eldkorg etc. så visa hänsyn till dina grannar! Elda inte så nära, röklukt kommer in i lägenheterna och det är inte så trevligt. Tack!

231029
Halloween närmar sig! Vi kör på samma rutin som tidigare; Vill barnen går ut och säga bus eller godis så gör man det lämpligast måndag 30/10 eller 31/10 och endast hos de som pyntat utanför sina bostäder och tänt lyktor. 

231013

Vattnet kommer stängas av en kort stund efter klockan 9 för att byta ut en komponent som brustit.

230823
Medlemsavgifterna höjs med 3% (boende och p-platser) from 1/10.

230831
Bastun stängd för städning, öppnar igen onsdag 11/9.

230529
Slutsopning tis 30/5 eller 31/5 fick vi just veta. 

Årsstämman 12 Juni, i kallelsen står tid 18.00 (dörrarna öppnas) men stämman börjar 18.30 (Ersboda FH). Välkomna!

Handlingarna till stämman finns under Dokument och kopior finns utskrivna i kvartslokalen.

230515

Årsstämman Brf Dritteln fastställd till 12 Juni 18.30 på Ersboda Folkets Hus. Vi kommer att anslå detta som vi brukar göra senast 14 dagar innan. Välkomna! Slutsopning blir  månadsskiftet maj/juni-sopa ur era P-platser och  infarter. Gårdsstädningen sköter Löfgrens i år.

230416

Årsstämman för BRF Dritteln kommer att bli Måndag 12/6 kl.18.30 i Kvarterslokalen (lokal kan komma att ändras, håll utkik). Välkomna!

Se till att sopa ur era infarter och p-platser, grovsopning ev.3 maj.

230313

Vi måste anpassa våra stadgar enligt bostadsrättslagens nya regler, så de kommer att läggas ut på hemsidan när vi vet mer. Första beslut kommer att tas på årsstämman som blir av prel. 22 maj 18.30 i vår kvarterslokal.

Vi har fått nya soffor i vår lokal! Lokalen fortfarande uthyrd till slutet av  april, enl. tidigare info.


230123

Nu har vi fått nya möbler till bastun!  Även lokalen har fått nya möbler (bäddsoffor). Lokalen kan hyras ut efter att dessa är monterade och lokalen har blivit tädad.

Vi har idag beslutat att vi ej kommer att byta ut balkongdörrar i samband med att vi byter ytterdörrar. Däremot kommer vi att se till att samtliga balkongdörrar ses över, tätas och vid behov riktas. Även fönster ses över.  Mer info kommer om detta senare.

221229

Nu är bastu och lokal tillgängliga att hyra.

221114

Skadegörelse har skett i kvarterslokalen! Barn har blivit observerade när detta skett! De boende har själva ansvar för lokalen och får ersätta ev. skador.
Styrelsen kommer att kontakta berörda familjer.
Bastun öppnar prel. fredag v.49.
Lokalen kan prel.hyras ut från vecka 50.

220924

Bastun fortfarande stängd, vi håller på att uppdatera med lite golvplattor och relaxmöbler. I slutet av september planeras byte av ventilationen i lokalen vilket gör  att bastun är stängd troligtvis till mitten av oktober.

Ingen har hittills anmält att man vill jobba fram förslag/ta fram offerter på renovering av lokal, samt kombination av bastu och tvättstuga. Intresset var stort på årsstämman.

Det håller på att fixas kring kolonilotterna, det har begåtts misstag då man lejt bort uppgrävningen av ogräsväxt,  den som blev av med bärbuskar i samband med det har fått ersättning. 

Regler kring kolonilotterna håller på att uppdateras. 

Offertförfrågan kring dörrbyte pågår, HSB har det uppdraget, vi har inte hört något klart ännu och vi hoppas att man kan påbörja arbetet till våren.

220609

Styrelsens uppsättning är till viss del ändrad efter årsstämman,  styrelsens kontaktuppgifter finns på hemsidan (uppdateras för tillfället).

En administrativ kostnad för andrahandsuthyrning kommer att  tas ut på 600 kr/ halvår.

På årsstämman så kom man fram till att det var många intresserade av att  ordna arbetsgrupp av föreningens medlemmar för att se över lokalens renovering,  bastu, kombinerad bastu/tvättstuga.? Alla som känner sig intresserade att jobba med att se över och ta in offerter, hör av er till styrelsen så hjälper vi till att samordna en grupp.

Dagvattenbrunn trasig mellan gård 1 och 2, skall åtgärdas. Man kommer att avvakta med asfaltering tills större yta skall asfalteras.

Finns det intresse för att ordna en festkommitté i föreningen? Vill ni att styrelsen skall vara behjälplig att samordna en grupp? Hör av er till styrelsen.

220429

Årsstämma blir av tis 24 maj kl.18.00 i kvarterslokalen. 

Första sopningen 2-3 maj, sopa ut grus från entréer och parkeringsplatser, andra sopningen blir efter städdagen 22:a maj.

Gemensam städdag i våran förening blir av sön 22:a maj kl.12.00-14.00, efter utfört arbete serveras hamburgare vid lokalen.


220307

Vårt skyddsrum skall ses över. Mer info kommer om det. Skyddsrumskarta (msb.se) 

Avgifterna för våra lägenheter höjs med 1,5 % från och med 220401

Filterbyte i våra huskroppar påbörjas 220308 (ej inne i lägenheterna utan på vinden). 

Dörrbyte planeras i vår förening och förväntas påbörjas nästa höst. Offertförfrågan pågår.